Lucrători de la Secția Producție a DRDP Brașov şi personal al districtelor din cadrul Secției de Drumuri Naționale Târgu Mureş au început reparațiile provizorii pe pasajul Sânpaul de pe DN15, în județul Mureș.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov susține că “lucrările sunt executate după ce firma care se ocupa de reabilitarea podului a dat dovadă de neseriozitate, nu a terminat lucrările la timp (termenul finalizare fiind sfârșitul lunii septembrie 2018) și astfel am intrat în iarnă cu rampele pasajului într-o stare necorespunzătoare. Pentru reparații vom folosi mixtura stocabilă (asfalt la rece) dar și utilajul care funcționează pe bază de încălzire cu infraroșu, acestea fiind singurele tehnologii care se pot aplica în sezonul rece. Menționam că lucrările au caracter provizoriu, cele permanente urmând să se execute în primăvara. Toate cheltuielile intervenției de acum vor fi imputate constructorului, pe lângă penalizările pentru că nu a terminat lucrarea la timp.”

Purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes, declarat pentru www.realitateademures.net, încă în vara anului trecut, că “durata de execuție a contractului este de 7 luni. Au început în luna iulie 2017, lucrarea fiind sistată în perioada iernii și reluată în mai 2018. Termenul de finalizare este sfârșitul lunii iulie 2018, dar este clar că nu vor putea termina și constructorului urmează să îi fie aplicate și penalități”.

Compania care a lucrat la podul din Sânpaul este SC PHOENIX TRANSBAC SRL, iar beneficiar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Articolul precedent18 percheziții și 14 mandate de aducere
Articolul următorUrșii-meteorologi de la Zoo Tîrgu Mureș