Nouă persoane au fost reținute, joi, de procurorii DIICOT Târgu Mureș, pentru trafic de droguri, în urma a 16 percheziții domiciliare efectuate pe raza județelor Mureș, Cluj și Sibiu. Șapte dintre acestea vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă, iar alte două persoane au fost puse sub control judiciar de către procurori.

 

 

 

La data de 3 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș–Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureș, au efectuat 16 percheziții domiciliare, în județele Mureș, Cluj și Sibiu, la locuințele mai multor persoane bănuite de comercializare de droguri de risc și mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, diferite cantități de cocaină, cannabis și etnobotanice.

15 persoane au fost conduse la sediul  DIICOT Târgu Mureș, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, la aceeași dată, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore faţă de 9 persoane, iar, ulterior, în cursul zilei de astăzi, 7 dintre acestea urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, iar față de alte două a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La  acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

 

ImagineImagine

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentLa plimbare prin Târnăveni, cu un autoturism furat și fără permis de conducere! A fost implicat și într-un accident rutier
Articolul următorCoronavirus 5 februarie: 73 decese şi peste 2.500 cazuri noi