29 aprilie este „Ziua Veteranilor de Război”. În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 7.000 de veterani de război, circa 200 de văduve de război şi în jur de 57.000 de văduve de veterani de război.

În județul Mureș, Ziua Veteranilor a fost marcată la Târgu Mureș, în cadrul unui eveniment organizat de Instituția Prefectului – Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Târgu Mureș și filiala județeană Mureș a Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

De asemenea, personalități publice au făcut gesturi de respect pentru veteranii de război.

Senatorul Cristian Chirteș a transmis că “Am trecut pragul casei lui Teodor Mureșan din Miheșul de Câmpie, cu un gând bun de Ziua Veteranilor. La 98 de ani citește ore bune pe zi, recită și cântă despre țară si Dumnezeu. În județul Mureș mai trăiesc 106 veterani de război…Sănătate și mulțumiri pentru o viață de istorie!”

La rândul său, primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan a declarat că “I-am înmânat maiorului în retragere Zosim Solomon “Diploma aniversară” conferită de Asociația Națională a Veteranilor de Război din România. A fost aceeași bucurie a reîntâlnirii cu un spirit lucid și tânăr, o lecție de istorie vie de care avem nevoie mai ales în momentele de liniște, în care avem timp de reflecție.”

Articolul precedentFAMILIA rătăcită la Lăpușna A FOST GĂSITĂ!
Articolul următorPloaia anulează „Unu’ Mai Altfel”, care era pregătit pentru mâine, în Cetate