S-a semnat contractul pentru alocarea de fonduri nerambursabile pentru proiectul de construire a unei grădinițe în localitatea Ogra. Contractul alocă un buget de 2,45 milioane lei fonduri nerambursabile pentru realizarea proiectului.

”Prin implementarea acestui proiect se va atinge obiectivul general al fondurilor alocate, și anume, creșterea nivelului de educație, care este un factor-cheie al dezvoltării naționale determinând, în mare măsura activitatea economică și productivitatea, precum și mobilitatea forței de muncă, creând premisele, pe termen lung pentru existența unui nivel mai ridicat de trai și de calitate a vieții” a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Ținând cont de tendințele demografice negative, profilul educațional al populației este o condiție esențială pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii. Acest deziderat nu se poate realiza fără o infrastructură adecvată și corespunzătoare ciclurilor educaționale. Infrastructura educațională este esențiala pentru educație, dezvoltarea timpurie a copiilor, pentru construirea de abilitați sociale și a capacitații de integrare socială. Primăria Ogra și-a asumat, prin strategia locală, atingerea acestui obiectiv realizând prin investiția propusă primul pas, respectiv construirea și dotarea grădiniței cu program normal din comuna Ogra, care asigură educația unui număr de 93 de copii în prezent”, a declarat Marian Palaghie, primarul comunei Ogra. 

Articolul precedentUMFST Târgu Mureș, la Washigton, la cel mai important eveniment educațional din lume
Articolul următorMontarea grinzilor la pasajul de la Chețani, AMÂNATĂ!