20 de cazuri de Hepatita A au fost confirmate pe strada Dealului din Tîrgu Mureșc conform purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Stelian Caraghiaur.

Acesta a declarat, pentru RTM că “procedura din partea noastră, a Direcției de Sănătate Publică, este să mergem la fața locului, colegii de la compartimentul de supraveghere boli transmisibile, cu substanțe dezinfectate și cu vaccinuri și se începe vaccinarea, nu de către noi, ci de către medicii de familie. Toți cei care au fost confirmați au fost internați.”

60 de copii au fost internați, la începutul acestei săptămâni, la Clinicile de Boli Infecțioase din Tîrgu-Mureș, fiind diagnosticați cu Hepatita A, cunoscută ca ”boala mâinilor murdare”.

Cazurile investigate medical au determinat identificarea a șapte focare de infecție la nivelul zonelor rurale din județul Mureș, în localitățile Daneș, Mica, Nadeș, Bălăușeri, Chinari, Ceuașu de Câmpie și Dealului.

Purtătorul de cuvânt al DSP Mureș, dr. Stelian Caraghiaur, a declarat pentru realitateademures.net că în toate aceste localități au fost aplicate măsuri specifice de dezinfectare și vaccinare.

Hepatita A se transmite consumând alimente preparate de cineva cu infecție care nu și-a spălat mâinile în mod corespunzător, prin consumul de apă și alimente contaminate sau prin contactul apropiat cu cineva care are hepatita A.

Articolul precedentCristian Chirteș, mandatat de primari să meargă la Dușa
Articolul următorTricolorul ajunge și în județul Mureș