Luni, a izbucnit un incendiu la Secţia de Amoniac IV a Combinatului de Îngrăşăminte Chimice Azomureş din Târgu Mureş. Imediat după izbucnirea incendiului de ieri de pe platforma Azomureş a intervenit detaşamentul privat de pompieri.

„La sosirea Gărzii de Intervenţie incendiul se manifesta la secţia de Amoniac 4 la coloana de sinteză, hidrogenul la 140 de bari s-a autoaprins în contact cu aerul, incendiul extinzându-se la aparatele de măsură şi control din apropiere. Nu sunt victime, presiunea este de 0,8 bari, în scădere. Până la sosirea forţelor de intervenţie din cadrul ISU Horea, SPSU a intervenit cu două autospeciale de stingere, la faţa locului s-au deplasat din cadrul Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş cu trei autospeciale de stingere, o descarcerare, o autospecială de lucru la înălţime şi un echipaj CBRN”, a informat ISU Mureş.

Compania Azomureș a anunțat că „imediat a intervenit detaşamentul privat de pompieri, iar incediul a fost lichidat. A fost solicitat conform procedurilor şi sprijinul ISU. Angajaţii secţiei sunt în siguranţă, la fel ca toţi colegii noştri de pe platformă. Nu există niciun pericol pentru comunitatea din afara platformei”.

Articolul precedentINCREDIBIL! Alt om nenorocit de un urs, tot la Cucerdea. AUTORITĂȚILE, SUNTEȚI BINE?
Articolul următorA TREIA ÎNCERCARE: Va fi sau nu cvorum la ședința Consiliului Local Târgu Mureș de rectificare a bugetului?