Luni, a izbucnit un incendiu la Secţia de Amoniac IV a Combinatului de Îngrăşăminte Chimice Azomureş din Târgu Mureş. Imediat după izbucnirea incendiului de ieri de pe platforma Azomureş a intervenit detaşamentul privat de pompieri.

„La sosirea Gărzii de Intervenţie incendiul se manifesta la secţia de Amoniac 4 la coloana de sinteză, hidrogenul la 140 de bari s-a autoaprins în contact cu aerul, incendiul extinzându-se la aparatele de măsură şi control din apropiere. Nu sunt victime, presiunea este de 0,8 bari, în scădere. Până la sosirea forţelor de intervenţie din cadrul ISU Horea, SPSU a intervenit cu două autospeciale de stingere, la faţa locului s-au deplasat din cadrul Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş cu trei autospeciale de stingere, o descarcerare, o autospecială de lucru la înălţime şi un echipaj CBRN”, a informat ISU Mureş.

Compania Azomureș a anunțat că „imediat a intervenit detaşamentul privat de pompieri, iar incediul a fost lichidat. A fost solicitat conform procedurilor şi sprijinul ISU. Angajaţii secţiei sunt în siguranţă, la fel ca toţi colegii noştri de pe platformă. Nu există niciun pericol pentru comunitatea din afara platformei”.