Astăzi, începand cu ora 13, clientii J’ai Bistrot din Tîrgu Mureș au fost serviți altfel, de către tineri cu dizabilități din cadrul Centrului de Zi Atrium al Fundatiei Alpha Transilvană. Clienții au avut posibilitatea de a cunoaște și de a discuta cu tinerii cu dizabilități, iar aceștia au avut ocazia de a „gusta” experiența integrării într-un loc de muncă plăcut și de a interacționa cu echipa și clienții care au trecut pragul localului.

Inițiativa se află sub egida zilei de 3 decembrie, marcată ca Zi Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Tot astăzi, între orele 16:00 – 17:00, în toate cele 120 de magazine Kaufland din România nu se vor auzi sunete, iar lumina va fi redusă considerabil, pentru a crea un mediu cu mai puţini stimuli, adaptat persoanelor sensibile, cu tulburări din spectrul autist și tulburări de procesare senzorială.

În data de 3 decembrie, la nivel mondial, se celebrează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. 3 decembrie este cunoscută la nivel internaţional drept o zi plină de semnificaţie, un prilej de reafirmare a valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi, o zi care reuneşte sub acelaşi scop instituţii, persoane cu dizabilităţi şi organizaţii din domeniul dizabilităţii.

sursa:Facebook/Bristena Photography/J’ai Bistrot Târgu Mureș.

fotografii de:Cristina Gânj

Articolul precedentVIDEO/SIGHIȘOARA: Un urs, la plimbare pe strada „Ana Ipătescu”
Articolul următorINEDIT: Rectorul UMFST Tîrgu Mureș, în costum național