La Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice din Târgu Mureș a început testarea pentru infecțiile cu coronavirus.

„A început prelucrarea testelor primite de pe raza sistemului sanitar din judeţul Mureş. Pentru început aici lucrează nouă persoane, dar numărul de persoane va creşte în funcţie de nevoile care vor exista, pentru că foarte curând va intra în funcţiune şi un al doilea aparat, care a fost achiziţionat de către Spitalul Clinic Judeţean Mureş. Şi acest aparat va funcţiona tot în Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al UMFST. S-a decis ca cele două aparate de testare să fie în acelaşi loc, întrucât acolo există deja resursă umană, plus personal calificat care va veni de la Spitalul Clinic Judeţean”, a declarat Leonard Azamfirei, rectorul UMFST, pentru Agerpres.

Al doilea aparat de testare COVID-19 care va fi funcțional la Târgu Mureș a fost achiziționat de Spitalul Clinic Judeţean Mureş cu de 354.524,80 de lei, bani donați de companii și persoane fizice.

Agerpres anunță că, prin intermediul celor două aparate, la Târgu Mureş vor putea fi realizate peste 1.000 de teste zilnic.