Rusia se pregătește pentru epidemia de holeră în regiunile care se învecinează cu Ucraina. Potrivit presei internaționale, la Moscova au fost luate măsuri suplimentare de prevenire a unei posibile epidemii. Autoritățile au fost convocate să pregătească laboratoarele pentru cercetare și să informeze populația despre măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor.

Conflictul din Ucraina ar putea căpăta noi dimensiuni. Rusia se pregătește pentru epidemia de holeră în regiunile care se învecinează cu Ucraina. Potrivit presei internaționale, la Moscova a fost semnat și un decret pentru măsuri suplimentare de prevenire a holerei.

Pregătiri se fac în regiunile limitrofe cu Ucraina, precum Bryansk, Kursk, Belgorod, Voronezh, regiunile Rostov, Teritoriul Krasnodar și Crimeea ocupată. Mai mult, autoritățile au fost convocate să pregătească laboratoarele pentru cercetarea holerei și să informeze populația despre măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor. Totdată, responsabilii din sănătate au cerut refacerea stocurilor de medicamente antiepidemice.

Statele Unite se tem că există riscul ca forţele ruse să preia controlul asupra unor structuri de cercetare biologică din Ucraina şi că ar putea confisca materiale sensibile. Declarația a fost făcută de subsecretarul de stat pentru afaceri politice al SUA, Victoria Nuland, în timpul unei audieri parlamentare.

„Ucraina are facilităţi de cercetare biologică, iar acum suntem destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra lor. Așadar, lucrăm cu ucrainenii la modalități de a preveni ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse, dacă ar trebui să le abordeze”, a declarat Victoria Nuland, subsecretar de stat pentru afaceri politice al SUA.

Mai mult, pe 10 martie, administrația președintelui american Joe Biden a avertizat că Rusia ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina.

Președintele Zelenski se teme de un eventual atac biologic în Ucraina. Îngrijorările vin după ce oficiali de la Moscova au declarat că ar fi descoperit un program militar de arme biologice în Ucraina care implică agenți patogeni mortali precum ciuma și antraxul. Zelenski neagă totul și îi acuză pe ruși de propagandă.

„Propaganda Rusiei și-a intensificat considerabil activitatea în ultima vreme. Și le acoperă cu noi acuzații, știri false și ne acuză pe noi că Ucraina dezvoltă arme biologice. Totodată, că ne pregătim și de un atac chimic. Asta mă îngrijorează pentru că am repetat de mai multe ori că dacă vrei să știi planurile Rusiei, atunci trebuie să fii atent la ce acuzații ți se aduc”, a declarat Volodimir Zelenski.

Sursa foto: Profi Media

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentSubvenţii de 50 bani pe litrul de combustibil pentru transportatorii şi distribuitorii din România – Anunțul Ministerului de Finanțe
Articolul următorPeste 7.700 de ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore