PNL Mureș a inițiat o campanie de informare în legătură cu măsurile de prevenție împotriva pestei porcine africane.

În ședința de astăzi, Biroul Permanent Județean al filialei PNL Mureș a decis organizarea unei acțiuni informative, prin distribuția a 40.000 de pliante care explică modul de acțiune împotriva virusului.

Senatorul Cristian Chirteș, președintele filialei Mureș a PNL, a declarat că “în România vorba cu ‘luatul pe nepregătite’ a intrat în folclor. PNL Mureș a decis inițierea acestei campanii de informare legată de virusul care, în multe locuri din țară, a falimentat firme și a sărăcit gospodării. Vom distribui 40.000 de pliante informative, în care explicăm, pe înțelesul tuturor, cum ne putem ține departe de acest virus păcătos”, a spus Chirteș.

Liberalii mureșeni amintesc și alocarea de către Uniunea Europeană, a 110 milioane de euro pentru despăgubirile acordate fermierilor, ca urmare a eforturilor europarlamentarului PNL Sigfried Mureșan.

Comisia Europeană face, de asemenea, un audit de urgenţă în România, pentru a evalua situaţia epidemiei de pestă porcină africană.

Dacă în sudul României, virsul continuă să fie descoperit în mai multe focare, în Transilvania problemele sunt, cu doar câteva excepţii, rezolvate. 

Articolul precedentFOTO – Blestemul șoselelor din Mureș continuă. AZI a mai murit un om!
Articolul următorAutospeciala de screening pentru cancerul de col uterin, în așteptare