PNL Mureș a inițiat o campanie de informare în legătură cu măsurile de prevenție împotriva pestei porcine africane.

În ședința de astăzi, Biroul Permanent Județean al filialei PNL Mureș a decis organizarea unei acțiuni informative, prin distribuția a 40.000 de pliante care explică modul de acțiune împotriva virusului.

Senatorul Cristian Chirteș, președintele filialei Mureș a PNL, a declarat că “în România vorba cu ‘luatul pe nepregătite’ a intrat în folclor. PNL Mureș a decis inițierea acestei campanii de informare legată de virusul care, în multe locuri din țară, a falimentat firme și a sărăcit gospodării. Vom distribui 40.000 de pliante informative, în care explicăm, pe înțelesul tuturor, cum ne putem ține departe de acest virus păcătos”, a spus Chirteș.

Liberalii mureșeni amintesc și alocarea de către Uniunea Europeană, a 110 milioane de euro pentru despăgubirile acordate fermierilor, ca urmare a eforturilor europarlamentarului PNL Sigfried Mureșan.

Comisia Europeană face, de asemenea, un audit de urgenţă în România, pentru a evalua situaţia epidemiei de pestă porcină africană.

Dacă în sudul României, virsul continuă să fie descoperit în mai multe focare, în Transilvania problemele sunt, cu doar câteva excepţii, rezolvate.