Județul Mureș se află din nou, la fel cum s-a întâmplat în mod repetat în ultimele săptămâni, sub codurile de avertizare ale meteorologilor și hidrologilor.
Astăzi, de exemplu, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod galben pe râurile Târnava Mică și Târnava Mare, inclusiv pe teritoriul județului Mureș.
Este unul dintre argumentele invocate de PNL Mureș, prin care solicită numirea unui prefect în județul Mureș.
Prin vocea prim-vicepreședintelui Ervin Molnar, PNL Mureș susține că “în ciuda problematicii complexe pe care trebuie să o gestioneze Prefectul de Mureș, Guvernul întârzie de patru luni numirea reprezentantului său în teritoriu.
Solicităm Executivului numirea de urgență, în proxima ședință de Guvern, a Prefectului de Mureș.
Mai mult, liberalii se oferă să propună ei înșiși o persoană care să ocupe această funcție: “În situația tot mai credibilă că PSD și ALDE nu au o persoană competentă pentru a ocupa această poziție, Partidul Național Liberal se oferă să pună la dispoziția premierului Viorica Vasilica Dăncilă o listă de oameni pregătiți, membri și simpatizanți ai PNL. Garantăm, pentru oricare dintre aceștia, onorarea cu brio a atribuțiunilor specifice funcției de Prefect.”, susține Ervin Molnar.
PNL Mureș mai spune că “Dacă niciuna dintre variantele propuse nu este agreată, respectiv numirea unui prefect susținut de PSD, ALDE sau PNL, așteptăm din partea Guvernului emiterea unei ordonanțe de urgență prin care desființează funcția de Prefect de Mureș.
Dacă timp de aproape o jumătate de an nu a numit un Prefect, este cert că Guvernul României consideră că în județul Mureș această funcție este inutilă”, conchide Ervin Molnar, prim-vicepreședinte al PNL Mureș.
Articolul precedentCurtea de Apel Tîrgu Mureș, sediu provizoriu
Articolul următorReghin: Fabrica de formaldehidă revine