În această după amiază, în spațiul public a apărut informația că Doru Oprișcan i-a cooptat în Biroul Politic interimar al ALDE Mureș, printre alții, pe Claudiu Maior, Vasile Filimon, Ani Teglaș, Sorin Lazăr sau Radu Roatiș.  

Conform ardealnews.ro, conducerea ALDE Mureș este formată din: Doru Oprișcan, președinte interimar și membri: Cristian Cătană, Liviu Botezan, Vasile Cerghizan, Cristian Chertes, Cosmin Duma, Gabriel Dumitrache, Vasile Filimon, Marin Iosif, Sorin Lazăr, Claudiu Maior, Florin Marcu, Ovidiu Moldovan, Said Mohamed, Constantin Nicușan, Gheorghe Oancea, Călin Pop, Andrei Pușcaș, Radu Roatiș, Ion Simon, Ilie Tătar, Ani Teglaș, Ion Vlasa.

În urmă cu puțin timp, Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a transmis un comunicat de presă în care declară că „am luat la cunoștință de lista apărută astăzi în spațiul public, referitoare la componența noului Birou Politic al ALDE Mureș. Având în vedere că printre cele 23 de nume prezente în listă se regăsesc și membri din conducerea organizației locale PNL Tîrgu Mureș, vom proceda la verificarea confirmării prezenței acestora, ca membri în biroul de conducere al altei formațiuni politice. În măsura în care lista prezentată în mass media mureșene se confirmă, Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal va demara demersurile statutare, în vederea dizolvării Biroului Politic Local Tîrgu Mureș, având în vedere că secretarul general al PNL Tîrgu Mureș  este, se pare, membru al altei formațiuni politice”

Chirteș completează că, „în mod evident, gestul de înscriere în ALDE al unora dintre membrii acestui grup vine din recunoștința acestora pentru ordonanța de aministie și grațiere, pregătită în laboratoarele Puterii. Ei nu fac decât să devină alte slugi ale lui Dragnea și Tăriceanu, din cauza cărora România va deveni statul-problemă al Uniunii Europene.”

Președintele PNL Mureș amintește că „înscrierea în ALDE a acestui grup local vine la numai câteva zile după scrisoarea adresată de liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt lui C.P. Tăriceanu, în care subliniază că „există câteva modificări legislative care generează îngrijorări grave în legătură cu statul de drept.”

În finalul comunicatului, Președintele PNL Mureș notează: „Din acest moment, liberalii mureșeni pot porni pe un drum propriu, de pe care vor lipsi dezbinarea, ipocrizia și trădările.”

Articolul precedentSURSE: Claudiu Maior ar fi trecut la ALDE!
Articolul următorAvansări în grad, la ISU Mureș