Lovitură de campanie: cumnatul lui Mircea Geoană a fost depistat si reținut în Turcia, după ce a fugit din țară. Costea a fost condamnat la închisoare după ce a primit șpagă 3 milioane de lei și peste 2,3 milioane de euro, între 2005 și 2007. Ionuț Costea ar urma să fie extrădat în România în perioada urmatoare. 

Cumnatul lui Mircea Geoană, bancherul Ionuț Mircea Costea, a fost depistat de autoritățile române în Turcia, unde se ascunde ca să scape de condamnarea la șase ani de închisoare pentru corupție. El a fost dat în urmărire internațională de anul trecut.

Autoritățile române i-au dat de urmă în Turcia, unde ar fi ajuns în urmă cu aproape un an.

Ionuț Costea a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupție. Verdictul final a fost dat pentru cumnatul lui Mircea Geoană în 2023. Conform datelor oficiale, el ar fi ajuns în Turcia pe 7 februarie.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul în casație – cale extraordinară de atac – formulat de DNA și de Ionuț Mircea Costea. Fost președinte al Eximbank, acesta a fost implicat într-un caz de luare de mită de la compania austriacă Swietelski. În schimbul banilor, cumnatul lui Mircea Geoană urma să prioritizeze plata facturilor pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată Cernavodă – Constanța.

Ionuţ Costea a fost acuzat de complicitate la luare de mită și a fost găsit vinovat de judecători. El a fost condamnat pentru că a primit peste 3.000.000 de lei și 2.320.698 euro în perioada 2005-2007. Cumnatul lui Mircea Geoană a fost condamnat definitiv, în mai anul trecut, la 6 ani de detenție, pedeapsa fiindu-i redusă de la 7 ani, în primă instanță.

Autoritățile inițiază procedurile de extrădare

Mircea Ionuţ Costea a fost dat în urmărire de Poliţia Română în luna mai. Acesta nu s-a predat, conform procedurilor, pentru a fi dus la penitenciar și nici nu a fost găsit la domiciliu. Inițial, apropiații săi au spus că bancherul ar fi plecat la tratament în străinătate. A fost găsit pe teritoriul statului turc și au fost inițiate procedurile de extrădare.

Articolul precedentVal de aer polar peste România: -17 grade! Când vine primăvara: zonele unde temperatura urcă brusc la 13 grade Celsius
Articolul următorÎPS Teodosie, o nouă declarație controversată: „Fumătorii și concubinii trebuie refuzați la împărtășanie”