Cu ocazia „Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „HOREA” al judeţului Mureș organizează o serie de activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situaţii de urgenţă.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această perioadă urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgență.

Marți, 13 august, între orele 09:00-15:00 la toate subunităţile cetățenii sunt așteptați cu „porțile deschise” pentru a li se prezenta mijloacele de primă intervenţie în cazul producerii unor situaţii de situații de urgență şi modul de folosire a acestora, precum și exerciții demonstrative de stingere și acordare a primului ajutor medical de urgență.

De asemenea, vizitatorii vor putea beneficia de informaţii privind riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului, regulile de comportare în aceste cazuri, modul de prevenire a incendiilor și importanţa educaţiei antiincendiu în familie, dar şi necesitatea supravegherii permanente a copiilor.

Totodată, se vor organiza puncte de informare în intervalul orar:
– 11:00 – 13:00, în zona centrală a municipiului Tîrgu Mureș unde lotul sportiv al inspectoratului va împărții pliante și broșuri;
– 12:00 – 14:00, în Promenada Mall, voluntarii din cadrul inspectoratului vor împărții pliante și broșuri;
– 12:00 – 14:00, în centrul orașului Sovata în zona magazinelor Lidl și Penny, zona de promenadă a Lacului Ursu, unde personalul Punctului de lucru Sovata, personalul SVSU Sovata, voluntarii din cadrul programului Salvator din Pasiune și cei aparținând E ON și DelgazGrid vor împărții pliante și broșuri. În paralel se vor desfășura activități de pregătire a populației precum și instruire în acordarea primului ajutor medical.

Articolul precedentParada baloanelor cu aer cald de la Câmpul Cetății: start la rezervări!
Articolul următorCazul de la Gornești: Dispariția bărbatului înecat a fost sesizată de fratele acestuia