Miercuri,12 decembrie 2018, de la ora 18, în Sala Mică a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș, va avea loc lansarea volumului “Gânduri neastâmpărate”, semnat de Ovidiu Bârsan.

Cartea va fi prezentată de scriitorul și omul de cultură Mihai Neamțu.

 

Context:

Ovidiu Bârsan s-a născut la data de 22 iunie 1978, în municipiul Tîrgu Mureș. În anul 1992 a început periplul formării teologice prin frecventarea cursurilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia pe care le-a încheiat în anul 1997. Toate acestea și-au găsit continuitatea și aprofundarea la Facultatea de Teologie Ortodoxă, secția pastorală, din cadrul Universității „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, ale cărei cursuri le-a urmat între anii 1997-2001 și pe care le-a absolvit ca licențiat în Teologie pastorală. Parcursul formator al conștiinței teologice a viitorului preot nu s-a oprit aici, ci a continuat cu studiile aprofundate de Master (2001-2002) la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Mitropolit Andrei Șaguna” din Sibiu, secția Teologie practică.

În 2002 își începe misiunea preoțească în Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sâncraiu de Mureș.

Pentru pregătirea doctoratului a întreprins trei stagii de documentare științifică, după cum urmează: 1998 – stagiu de cercetare bibliografică și aprofundarea limbii franceze la Mănăstirea Benedictină din En Calcat, Dourgne, Franța; 2005 – stagiu de documentare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Athena; 2007 – stagiu de documentare la Institutul Pontifical Oriental din Roma. În urma acestor susținute documentări, în anul 2010, la 21 decembrie, obține titlul de Doctor în Teologie (Specialitatea Teologie Liturgică și Artă creștină), avându-l ca îndrumător științific pe IPS prof. univ. dr. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, și prezentând drept disertație doctorală lucrarea intitulată: „Rânduiala Utreniei – Studiu istoric, liturgic și teologic”.

După câțiva ani de întrerupere a parcursului profesoral, revine în rândul dascălilor în anul 2016 la Catedra de Religie a Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

Sursa: profesor Simion Bui

 

Articolul precedentPERICOL ÎN TUDOR! O bucată de beton s-a desprins de pe fațada unui bloc
Articolul următorATENȚIE, SE TRAGE!