Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Sebastian Burduja a anunţat că, în şedinţa de luni, Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru adoptarea sistemului de guvernanţă a Platformei de Cloud Guvernamental, precum şi pentru stabilirea cadrului legal de organizare şi funcţionare a infrastructurilor informatice şi a serviciilor de tip cloud în procesul de transformare digitală, anunță news.ro.

„Este rezultatul unui amplu efort care a inclus mai multe versiuni puse în transparenţă, o consultare publică săptămâna trecută, runde de discuţii cu experţii Băncii Mondiale, ai Comisiei Europene, cu societatea civilă şi mediul privat. Avem conştiinţa că această versiune include principalele elemente care au fost solicitate în toate aceste discuţii. În primul rând, o componentă de cloud hibrid, care permite implicarea mediului privat, prin soluţii inovatoare, prin furnizarea de servicii de cloud pentru instituţii publice şi printr-o interconentare la nivelul serviciilor cu cloud-ul privat guvernamental. De asemenea, include o componentă, aşa cum este definită în PNRR, prin care există un cloud privat guvernamental, administrat de statul român”, a afirmat Sebastian Burduja, la finalul reuniunii de luni de la Palatul Victoria.

Ministrul a adăugat că aprobarea ordonanţei de urgenţă reprezintă un jalon important în PNRR, care „vine la pachet” cu un alt jalon important – semnarea acordului de finanţare pentru această investiţie, de peste jumătate de miliard de euro.

„Un contract care va fi semnat până pe 30 iunie între Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Autoritatea pentru Digitalizarea României, STS şi SRI – cele patru entităţi responsabile, prin PNRR, pentru implementarea acestei investiţii”, a mai explicat Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentColiziune între un tractor şi o motocicletă! O persoană a ajuns la spital
Articolul următorSărbătoare 28 iunie – Aducerea Moaștelor Sfinților Mucenici Doctori fără de arginți Chir și Ioan