Miron Mitrea a analizat duminică seară, în emisiunea ”Culisele puterii” de la Realitatea Plus, situația fără precedent de la Romprest, cea mai mare companie de salubritate din Capitală, unde fosta conducere refuză să predea documentele și bunurile firmei. Mai mult, reprezentanții noii conduceri, decisă în instanță, nu au fost lăsați să intre în sediu. ”Nu putem fi de acord ca forța fizică să înlocuiască justiția”, a spus consultantul politic. 

Miron Mitrea a amintit că firma a avut constant, de-a lungul timpului, conflicte cu Primăria Sectorului 1, recurgând inclusiv la șantaj. 

”Scandalul cu Romprest nu e de ieri, e de când nu au ridicat gunoaiele în București, în 2 etape. A fost un scandal cu Primăria Sectorului 1, când a încercat să șantajeze Primăria să le dea mai mulți bani. Între timp, alți acționari i-au dat în judecată, au câștigat și vor să conducă firma. Dar se pare că în ochii unora hotărârile judecătorești nu au valoare. Poliția nu are ce face, trebuie să facă ordine. Când judecătorul a decis, ne supunem cu toții, chiar dacă suntem convinși că lucrurile stau altfel (…)

Conducerea acestei firme are o istorie de conflict, și cu doamna Clotilde Armand, și cu Tudorache, i-a blocat ridicarea gunoaielor. Este un lucru care trebuie să înceteze. 

Au motive să se opună pentru că sunt niște fapte acolo în spate pe care încearcă să le acopere. Această firmă a fost luată cu japca de la fostul acționar de cei care refuză acum să predea documentele”, a spus consultantul politic. 

SCANDAL URIAȘ și ULTRAJ la sediul ROMPREST: fosta conducere FURĂ DOCUMENTE. Orlando Valache, unul din acoliții patronului Cancan, ÎMBRÂNCELI cu agenții – VIDEO

Miron Mitrea a subliniat că, întrucât noua conducere a fost stabilită în urma unei decizii judecătorești, Poliția trebuie să pună lucrurile în legalitate, iar statul să dea exemple mai dure astfel încât să nu se mai repete astfel de situații. 

”Nu putem să fim de acord ca în România secolului XXI fiecare să își facă dreptate cum vrea el. Mai avem probleme cu slăbiciunile statului, să vedem cum se va rezolva problema asta…. Poliția trebuie să pună lucrurile în legalitate. Nu putem fi de acord ca forța fizică să înlocuiască justiția. 

Avem 2 grupări – pe cea condusă de acest președinte pe care instanța l-a pus în funcție și o fostă conducere, care nu e de acord să predea conducerea, care s-a baricadat cu bodyguarzii. Sper că nu suntem o țară de mâna a treia în care îți faci dreptate cu ranga și cu pumnul. Statul român trebuie să facă ordine și să dea exemple dure pentru ca astfel de situații să nu se mai repete. Statul trebuie să își protejeze cetățenii și deciziile judecătorești”, a adăugat consultantul politic. 

Articolul precedentSCANDAL URIAȘ la sediul ROMPREST: fosta conducere FURĂ DOCUMENTE. Orlando Valache, unul din acoliții patronului Cancan, ÎMBRÂNCELI cu agenții – VIDEO
Articolul următor8 incendii în acest weekend în judeţul Mureş