Miron Mitrea a comentat scandalul momentului din Poliția Română. El este de părere că situația de la Secția 16 din Capitală nu este una unică, iar abuzurile polițiștilor sunt ceva întâlnit în mai multe cazuri din țara noastră.

 
„Poliția se confruntă de ceva vreme cu tot felul de scandaluri. Ceea ce s-a întâmplat la secția 16 probabil că nu s-a întâmplat numai acolo. N-aș vrea să spun că nu cunosc asemenea cazuri. Am și eu un cunoscut care a pățit așa ceva, l-au oprit doi indivizi pe stradă și l-au bătut. Nu am reușit să aflu cine au fost acei polițiști.
 
Poliția Română nu stă în cei 15-20 de oameni care fac abuzuri. Un stat fără poliție nu poate există.  Faptul că poliția mai greșește, asta nu înseamnă că trebuie să o blamăm cu totul. Nu aș vrea să fiu în pielea lui Bode, sigur că nu are el nicio vină. Bode e un tip care poate duce dar trebuie lăsat să învețe un sistem, să facă o selecție de cadre, să facă ordine în sistem atât cât înțelege și cât poate el. Nu putem spune că e un ministru bun sau prost de interne pentru că abia a venit.
 
Nici nu vreau să privim Poliția că pe o echipa de sfinți, că nu sunt. Oamenii au tendința de a abuza de putere. Trebuie să existe instrumente, instituții care să se ocupe de aceste lucruri. Omul când are putere discreționară tinde să abuzeze de ea. Nu putem să ne uităm la toată Poliția că și cum ar fi o nenorocire. Sunt oameni buni și oameni răi”, a declarat Miron Mitrea la Culisele Puterii de la Realitatea PLUS.
Articolul precedentBilanț coronavirus: 2.280 de cazuri noi și 63 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorRomânia în Realitate, invitat FLORIN HOZOC