Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat activităţi suplimentare pentru creșterea siguranței rutiere, fiind prezenţi pe principalele artere rutiere din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiunea a avut loc în perioada 15-21 aprilie

În urma activităților desfășurate în trafic, polițiștii au constatat 1319 sancțiuni contravenționale, 1288 dintre acestea fiind prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, iar 31 sunt prevăzute de alte acte normative.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 134 de conducători auto, dintre care 26 au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h, 30 au efectuat depășiri neregulamentare, 37 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 12 nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, 6 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, iar 23 au săvârșit alte abateri.

Totodată, au fost retrase pentru nereguli tehnice 31 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 9 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

 

Articolul precedentSighișoara are contract pentru proiectul tehnic al podului peste Târnava Mare
Articolul următorMUREȘ: A fost publicat proiectul pentru TAXA SPECIALĂ DE SALUBRIZARE