În prima jumătate al anului în curs, dintre vehiculele verificate tehnic în trafic, peste 1700 prezentau pericol iminent de accidente. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În județul Mureș, dintre 1115 vehicule verificate tehnic de către inspectorii RAR 426 erau neconforme, iar 12 prezentau pericol iminent de accident.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 100 de amenzi contravenționale și au fost retrase 100 certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Articolul precedentDe ziua lor, pompierii îi învită pe mureșeni la cros
Articolul următorOPERAȚIUNE DE AMPLOARE: 140 de percheziții efectuate de polițiștii mureșeni