În perioada 21-27 octombrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat activităţi suplimentare pentru creșterea siguranței rutiere, precum şi a gradului de disciplină rutieră, fiind prezenţi pe principalele artere rutiere din judeţ.

În urma activităților desfășurate în trafic în această perioadă, polițiștii au constatat 1016 sancțiuni contravenționale, 992 dintre acestea fiind prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, iar 24 sunt prevăzute de alte acte normative.

Dintre sancţiunile aplicate conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, 456 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 116 pentru abateri ale pietonilor, 13 pentru conducere sub influenţa alcoolului, restul reprezentând alte abateri.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 98 de conducători auto, dintre care 23 au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h, 21 au efectuat depășiri neregulamentare, 7 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 4 nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, 29 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, iar 14 au săvârșit alte abateri.

Totodată, au fost retrase pentru nereguli tehnice 29 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 32 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Articolul precedentMoped neîmatriculat, condus fără permis în Viișoara
Articolul următorUn bătrân din Târnăveni, accidentat grav de un camion