Un bărbat din Mureș a primit o amendă usturătoare în Bistrița-Năsăud, după ce polițiștii au descoperit că acesta transporta mai mulți porci, fără a deține documente sanitar-veterinare.

 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în cadrul acțiunilor de monitorizare a traficului rutier desfășurate constant de polițiști, sunt efectuate controale care vizează și prevenirea și combaterea pestei porcine africane, în județul Bistrița-Năsăud.

Astfel, ieri, 3 martie, în cadrul unor astfel de acțiuni, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe raza localității Șieu.

„A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat din Aluniș, județul Mureș, iar în urma verificărilor efectuare, polițiștii au constatat faptul că acesta transportă 13 porci pentru care nu deținea documente sanitar-veterinare. Au fost sesizați reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în vederea dispunerii măsurilor legale, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3.600 de lei, conform HG 984/2005”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud