Viorica Dăncilă este noul consilier pe strategie al guvernatorului Băncii Centrale, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS. Și fostul premier Petre Roman ar urma să fie consilier la BNR.

Funcția pe care ar urma să o ocupe fostul premier social-democrat la BNR este de consilier pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, de la 1 iunie 2021, a transmis Realitatea PLUS.

Mugur Isărescu se află în al treilea an din al șaselea mandat în fruntea Băncii Naţionale a României. Guvernatorul a fost votat de Parlament în aceeași funție în care este de peste 30 de ani, în octombrie 2019.

Viorica Dăncilă s-a remarcat printr-un mandat discutabil în fruntea Guvernului, marcat de mai multe gafe. Ea a condus Guvernul României timp de doi ani, între ianuarie 2018 și noiembrie 2019, fiind al treilea premier propus de fostul președinte Liviu Dragnea în decursul celor trei ani de guvernare PSD. La mai mult de jumătate de an de când a fost aleasă în fruntea PSD, a fost nevoită să renunțe la funcție după ce a pierdut alegerile prezidențiale din 2019.

Viorica Dăncilă este absolventă a Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze din Ploiești (1988), după cei patru ani la Liceul Energetic. A lucrat ca inginer la Petrom SA, sucursala din Videle, la Serviciul Monitorizare Producţie, Ţiţei şi Gaze, din 1988 până în 2009, potrivit CV oficial. Apoi a terminat un master în Spaţiul Public European la Facultatea de Administrație Pblică, SNSPA București (2006). În 2009 a ajuns în Parlamentul European, pe listele PSD, printre primii eurodeputați cu mandat întreg după aderarea României la Uniunea Europeană.

Articolul precedentIa pastila SRS. Atenție la recensământ!
Articolul următorBilanț coronavirus: 681 de cazuri noi și 91 de decese. Vezi situația pe fiecare județ