Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a transmis un comunicat în care precizează că a pus la dispoziția sistemului sanitar public întreaga infrastructură de diagnostic din cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice.

„Prin parteneriatele încheiate cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, cu Spitalul Clinic Județean Mureș și cu Direcția de Sănătate Publică Mureș, Centrul de diagnostic s-a reorganizat astfel încât a devenit capabil să asigure un diagnostic rapid și corect.

Rapiditatea eliberării rezultatelor a permis luarea rapidă a deciziilor referitoare la suspecții COVID-19, precum și la atitudinea terapeutică corectă privitoare la pacienții confirmați pozitiv”, se precizează în comunicatul UMFST, care adaugă faptul că „în momentul de față, toate probele transmise Universității în vederea identificării COVID-19 sunt finalizate. Nu există nicio probă în așteptare.”

Comunicările oficiale de astăzi anunță, în același timp, că 97 de persoane din județul Mureș sunt internate cu suspiciune de infecție cu coronavirus.

Întrebarea publică pe care o adresăm conducerii Direcției de Sănătate Publică Mureș este următoarea: unde se fac testele COVID19 pentru cele 97 de persoane internate cu suspiciune de coronavirus, având în vedere că, în acest moment, la Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al UMFST nu există niciun test în așteptare?