În cazul ursului rănit lângă Sovata, Ministrul Mediului Costel Alexe a precizat, la Digi 24, că “această situație se încadrează în prevederile unei hotărâri de Guvern din 2010, pe răniri, capturi și ucideri accidentale, iar aici legislația este foarte clară. Atribuția de intervenție trebuia să fie a Jandarmeriei și a medicilor veterinari arondați DSV”

Alexe a mai precizat că “pe această situație, noi, Ministerul Mediului nu ar fi trebuit să dăm ordinul de recoltare. Și cu toate acestea, am sunat la Minister, am trimis directorii astăzi în Ministerul Mediului să putem rezolva această problemă regretabilă. E inuman, vă spun sincer, să lași un animal să agonizeze atât timp cât nimic în lege nu te-a împiedicat să intervii”.

Ministrul Mediului a mai spus că a trimis un veterinar cu tranchilizant, pentru că cel din zonă nu avea.

BACKGROUND:

UPDATE ORA 12: În jurul orei 12, la fața locului a ajuns un veterinar care a procedat la tranchilizarea ursului, a afirmat Gheorghe Suciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Harghita. ”După ce tranchilizantul își va face efectul, ursul va fi ridicat”, a adăugat reprezentantul Jandarmeriei.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Sâmbătă seara, un autoturism în care se aflau trei persoane, a lovit un urs la ieşirea din Praid,: pasager în autoturism, un minor a suferit un atac de panică, primind îngrijiri medicale, din partea echipajului SMURD sosit la fața locului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, în urma impactului, maşina a ieşit în afara carosabilului, iar ursul a fost grav rănit.

Din accident nu au rezultat victime omeneşti, însă ursul a fost grav rănit, se pare că are membrele fracturate, a spus Gheorghe Filip.

Duminică dimineaţa, ursul se afla în continuare pe marginea drumului, fiind supravegheat de poliţişti şi jandarmi şi ocolit de maşinile care trec pe şosea.

Articolul precedentMinistrul Mediului a intervenit! Ursul rănit lângă Sovata a fost tranchilizat și va primi îngrijiri
Articolul următorUrsul rănit în accidentul de la Praid a fost eutanasiat. Animalul avea trei picioare fracturate