Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean a organizat la Reghin un eveniment caritabil, cu ocazia zilei de naștere a soției sale, Simona.

Soții Toncean au hotărât ca prietenii invitați la aniversarea Simonei să nu aduca obișnuitele cadouri, ci să participle la o licitație caritabilă, sumele colectate urmând să fie donate pentru susținerea cauzei lui Eduard Valentin.

Cazul medical al lui Eduard a reușit o mobilizare fără precedent a mureșenilor, care au reușit să adune în conturile părinților lui Eduard aproape 400.000 de euro, sumă ce a depășit apelul initial al părinților și chiar cele mai optimiste așteptări.

În 31 octombrie, familia lui Eduard a transmis un mesaj încurajator: “Eduard a trecut bine peste operația pe care până acum o credeam imposibilă . A fost un succes !Este un pas înainte în marea lui luptă cu această cruntă boală. Tumora s-a extirpat în proporție de 99%. Urmează o recuperare de 15 zile, timp in care așteptăm cu nerăbdare rezultatele biopsiei și următorii pași pe care micuțul nostru trebuie sa ii parcurgă”.

Cina caritabilă, care a avut loc la un restaurant din Reghin, a reușit să aducă în conturile familiei lui Eduard Valentin 10.000 de euro.

S-au licitat tricouri ale Irinei Târlea și Andreei Răducan, o minge de handabl semnată de Alexandru Dedu, o sabie de scrimă a lui Mihai Covaliu și o minge de tenis cu autograful Simonei Halep.

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness a transmis, la încheierea evenimentului că “Dar din dar facem…minuni! Vă mulțumim  tuturor celor care ne-ați fost alături la cina caritabilă prilejuită de ziua Simonei. Și, mai ales, pentru donații (am reușit ca împreună cu voi să strangem ceva peste 10.000€ + plățile online). Micuțul Eduard are acum, și datorită vouă, șansa să revină la o viață normală. Omenia si generozitatea sunt două calități de care nu trebuie să ne lipsim niciodată! Așa că, dragi prieteni,  ne înclinăm și vă mulțumim încă o dată. Iar pentru cei care își doresc să facă o faptă bună, contul mamei lui Eduard, în care se pot face donații, vă stă în continuare la dispoziție”, a mai spus Gabriel Toncean.

Articolul precedentMocănița Transilvaniei este în pericol
Articolul următorNume de aur ale folclorului românesc, comemorate la Târgu Mureș