Este alertă la nivel mondial din cauza numărului tot mai mare de infectări cu SARS-COV-2. Organizația Mondială a Sănătății cere guvernelor să reintroducă obligativitatea purtării măştii de protecţie și ventilarea spațiilor închise. 

Mai mult, specialiștii OMS sunt de părere că înmulțirea accelerată a cazurilor de COVID, la nivel mondial, va duce la un nou set de restricţii.

Virusul SARS CoV-2 „circulă liber”, iar numărul deceselor este inacceptabil de mare, ceea ce va duce la noi valuri de îmbolnăviri, spitalizări şi decese în întreaga lume, mai spune șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

„Sunt îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească – punând o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate şi a lucrătorilor din domeniul sănătăţii, care sunt încorsetaţi. Sunt, de asemenea, îngrijorat de tendinţa de creştere a numărului de decese”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Sky News.

O nouă variantă COVID îi îngrijorează pe experți

O nouă mutație a virusului COVID, denumită ”Centaurus”, provoacă îngrijorare în rândul specialiștilor. Noua formă a fost deja identificată în 10 state, printre care Marea Britanie, Statele Unite, Germania și Canada. Temerile epidemiologilor sunt legate de faptul că noua variantă ar putea fi asociată unei boli mai grave.

Varianta BA.2.75 a fost identificată, inițial, în India, la începutul lunii mai. Aici, numărul de cazuri a crescut în ritm accelerat și aparent mai rapid decât varianta extrem de transmisibilă BA.5, potrivit The Guardian.

Articolul precedentÎncepe festivalul Electric Castle! Peste 250 de poliţişti vor fi la datorie
Articolul următorSchimbări la Bacalaureat – Sorin Cîmpeanu: „Se dorește a fi un examen echitabil care să nu servească doar la acces în facultate”