La cea de a XVII-a ediţie a Paradei Taurilor de la Sângerogiu de Mureş au participat peste 1.500 de persoane, între care fermieri, cercetători, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai organizaţiilor profesionale ale fermierilor.
Motivul pentru care, în urmă cu 17 ani, a fost iniţiată această Paradă a Taurilor de la Semtest BVN Sângeorgiu de Mureş a fost ca fermierii să vadă pe viu animalele de la care provine materialul genetic ce le poate creşte performanţa fermelor, atât în producţia de lapte, cât şi în cea de carne.
“Fermierii care într-adevăr fac producţie apelează de mulţi ani la genetică pentru că e motorul producţiei de lapte, al producţiei de carne, e motorul eficienţei. Genetica, pe lângă furajare şi pe lângă condiţiile de întreţinere, este partea cea mai importantă pentru fermieri, partea care e cel mai uşor de realizat. (…) Fermierii buni au înţeles că fără genetică bună nu poţi să faci performanţă. Cei care au fost astăzi aici sunt bine cotaţi la nivel naţional, îşi cunosc foarte bine ferma şi îşi cunosc minusurile – evident că în fermă sunt importante plusurile, dar pentru genetică contează minusurile, pentru că noi venim aici pe plusurile pe partea amelioratorului. Şi fermierii îşi doresc să îi şi vadă în această paradă, pentru că exteriorul este o parte importantă pentru ei”, a arătat Valer Sician.