Biró Zsolt, Președintele Partidul Civic Maghiar și deputat de Mureș ales pe listele UDMR, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă își exprimă solidaritatea cu Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, care a fost amendat de Curtea de Apel Târgu Mureş cu 42.642 de lei, pentru că nu a îndepărtat steagul secuiesc de pe clădirea Primăriei, în perioada în care a deținut poziția de edil-șef al oraşului Sovata.
Partidul Civic Maghiar se declară dispus să îl susțină inclusiv financiar pe Péter Ferenc, în vederea achitării amenzii.
Gestul de solidarizare al PCM vine la numai o zi după ce primarii oraşelor Sângeorgiu de Pădure, Miercurea Nirajului şi Sovata au prezentat public susținerea față de Péter Ferenc a grupurilor UDMR din consiliile locale ale celor trei localități mureșene. Acestea au hotărât în unanimitate că Sovata va contribui la achitarea amenzii cu 10.000 de lei, iar oraşele Sângeorgiu de Pădure şi Miercurea Nirajului cu câte 7.000 de lei. Primarii Attila-Zoltán Csibi, Sándor Tóth şi László Fülöp au făcut, de asemenea, un apel la toate organizaţiile UDMR pentru sprijin în situaţia dată şi în cazuri similare, prin crearea unui fond financiar special.
Edilii își manifestă sprijinul față de Președintele Consiliului Județean Mureș “fiindcă astăzi i-a venit lui rândul, mâine poate ne vine nouă.”
În urma amenzii la care a fost obligat de instanță, Preşedintele Consiliului Judeţean Mureș, care este și liderul UDMR Mureș a declarat că „seria proceselor pierdute în instanţă din cauza steagurilor secuieşti demonstrează clar modul în care România respectă drepturile comunităţii maghiare. Am luat cunoştinţă de decizia instanţei, dar, în calitate de lider al comunităţii, împreună cu reprezentanţii UDMR, vom depune toate eforturile pentru ca legile româneşti să permită folosirea simbolurilor minorităţilor şi regiunilor, fără nicio restricţie.”

Articolul precedentÎnscrieri online pentru examenul de admitere la UMF Tîrgu Mureș
Articolul următorCentru de colectare de bunuri pentru sinistrații din zonele afectate de inundații