Poliția Română efectuează, vineri, 41 de percheziții domiciliare și 9 descinderi în 11 județe Galați, Dâmbovița, Arad, Mureș, Covasna, Dolj, Harghita, Constanța, Prahova, Mehedinți, Hunedoara. Descinderile se efectuează în cauze penale privind infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj, contrabandă, spălare de bani, tâlhărie, furt calificat, viol și fraude informatice.

 

 

Astăzi sunt în derulare 41 de percheziții domiciliare și 9 descinderi, pentru combaterea infracționalității, protejarea comunității de activitățile ilegale și punerea în executare a unor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Perchezițiile au loc în județene Galați, Dâmbovița, Arad, Mureș, Covasna, Dolj, Harghita, Constanța, Prahova, Mehedinți și Hunedoara.

Acțiunile au loc sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj, uz de armă, fără drept, furt calificat, înșelăciune, fraudă informatică și viol, potrivit unui comunicat al MAI.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal și încarcerarea persoanelor condamnate.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.