În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au intrat în România 92.604 de persoane, dintre care 10.025 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 16,2 % faţă de ziua precedentă.

 

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.830 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 15, 2%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.321 cetăţeni ucraineni (creștere cu 37%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 09.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 669.089 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Articolul precedentFlorin Cîțu la Congresul PNL: ”Eu nu am fost de acord de la început cu alianța cu PSD, am avut un instinct. Ar fi trebuit să mă retrag atunci”
Articolul următorGeorge Pădure: „Îl știu pe Băsescu de când aveam 11 ani. Venea cu gașca lui și ne teroriza. Trebuia să le dai ceva ca să scapi”