Prin punctele de frontieră, în ultimele 24 de ore, au intrat în România 90.084 de persoane, dintre care 10.092 cetăţeni ucraineni, în creștere cu 7,5 % faţă de ziua precedentă.

 

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 6.394 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 7,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.628 cetăţeni ucraineni (ușoară creștere cu 0,8%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 14.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 714.260 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Articolul precedentFenomen astronomic rar și spectaculos pe cer, din 17 aprilie. Planetele din sistemul nostru solar, aliniate în mod perfect
Articolul următorTIR încărcat cu lemne răsturnat în Lunca! Şoferul a fost preluat de o ambulanţă (FOTO)