Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu polițiști locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, agenții economici dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 140 de societăți comerciale, 240 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 2070 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.300 de lei, dintre care:

– 118 sancţiuni, în valoare de 8.300 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

– 24 de sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00);

– 2 sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentSimona Halep a fost eliminată de la Australian Open
Articolul următorBilanț coronavirus 16 februarie: 2.676 de cazuri noi și 81 de decese