Peste 160 de poliţişti mureșeni vor fi zilnic la datorie, pe toată durata minivacanței prilejuite de Ziua Copilului și Sărbătoarea Rusaliilor, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

 

 

Mai exact, în perioada 1 – 5 iunie, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a dispus o serie de măsuri,  menite să asigure un climat optim de ordine și siguranță publică, cu accent pe prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, pentru protejarea cetățenilor și creșterea capacității de intervenție în situații de urgență.

Și pentru că siguranța copiilor reprezintă o prioritate pentru polițiști, au fost dispuse măsuri suplimetare de prevenire și pentru perioada vacanței școlare, care debutează în același context.

Astfel, polițiștii de ordine publică, rutieră, investigații ciminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică și acțiuni speciale vor acționa în această perioadă, alături de alte instituții cu atribuții în domeniu, pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în zonele aglomerate, de tipul piețelor, târgurilor, în parcuri, în zonele de agrement și de interes turistic, dar și în proximitatea lăcașurilor de cult, unde vor fi oficiate slujbe religioase.

 

Pentru că în această perioadă mulți cetățeni aleg să călătorească, polițiștii rutieri vor avea în atenție inclusiv dirijarea, fluidizarea și controlul circulației în județul Mureș, iar pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, produse pe fondul depășirii regimului legal de viteză și a consumului de alcool ori a substanțelor psihoactive, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar, alcooltest și Drugtest.

Efectivele de poliție rutieră vor asigura totodată fluența traficului auto și pietonal având în atenție proximitatea lăcașurilor de cult. 

Având în vedere că urmează perioada vacanței, pentru siguranța copiilor, polițiștii de la prevenirea criminalității, siguranță școlară și rutieră au realizat, începând deja cu ultimul sfârșit de săptămână, informări în comunitate, pe tema prevenirii infracțiunilor contra persoanei, contra patrimoniului, a criminalității informatice și nu în ultimul rând, pentru siguranța rutieră.

Pentru a nu fi victimele unor fapte de natură penală sau contravențională polițiștii structurilor implicate recomandă celor mici, să manifeste precauție la locul de joacă și pe stradă, să nu discute cu persoane necunoscute, să nu primească dulciuri, obiecte, bani sau alte atenții din partea necunoscuților, să nu accepte să urce în mașinile acestora și să-și informeze părinții ori de câte ori părăsesc locuința.

De asemenea, polițiștii recomandă adulților să circule cu viteza adaptată permanent particularităților de drum, să manifeste prudență în trafic, să poarte centura de siguranță și să nu consume băuturi alcoolice sau substanțe interzise înainte de a se urca la volan.

 

„Vă reamintim să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, să folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicule, la vedere, bunuri de valoare sau documente personale.

Pentru a nu fi victimele furturilor din locuință, învățați copiii să nu posteze în mediul online fotografii din imobilele în care locuiți, să nu divulge persoanelor străine informații cu privire la plecările în vacanțe, ori informații despre bunurile de valoare, pe care le dețineți.

Atunci când vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățându-i că au voie să se îndepărteze doar cu permisiunea dumneavoastră, dar și cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurându-vă că aceștia cunosc numele complet al cel puțin unuia dintre părinți și  numărul de telefon”, transmite IPJ Mureș.

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentPreședintele Iohannis și liderii Coaliției au decis – salariile dascălilor cresc etapizat. Sindicatele din educație au decis să continue greva și să nu accepte oferta
Articolul următorOFICIAL: Guvernul majorează salariile profesorilor