8.7.3 (301)

În perioada 8-12 aprilie, Poliţia Mureşeană este partenerul Fundaţiei Comunitare Mureş în derularea evenimentului „Mic Dejun pentru biciclişti!”. Demersul îşi propune să promoveze mişcarea şi folosirea bicicletei ca şi mijloc de transport alternativ.

În cadrul acestui eveniment poliţiştii de prevenire şi cei rutieri vor aborda siguranţa rutieră, mai exact pe cea a bicicliştilor.

Astăzi, 8 aprilie, poliţiştii, alături de parteneri, au fost prezenţi la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu B-dul 1 Decembrie1918, unde au interacţionat cu peste 50 biciclişti, discutând despre prevederile legislative adresate lor şi totodată, despre importanţa conduitei preventive în traficul rutier.

Pentru ca  deplasarea pe două roţi să fie una cât mai sigură, polițiștii mureșeni vă recomandă să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

  • Asiguraţi-vă întotdeauna, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!
  • Fiţi cât mai vizibili în trafic (nu uitaţi de vesta reflectorizantă şi alte tipuri de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante), în acest mod veţi reduce riscul de a trece neobservaţi…de şoferi!
  • Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în accidente rutiere!

 

Articolul precedentHĂDĂRENI: Și-a bătut soția și copilul. S-a emis ordin de protecție
Articolul următorSPECTACULOS: Operație de replantare de braț la Târgu Mureș