Clusterul Regional Balneoturistic Transylvania a împlinit cinci ani de activitate. La întâlnirea organizată cu acest prilej, au fost prezenți Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș și al Clusterului Regional Balneoturistic Transylvania, Vajda Lajos, managerul clusterului balneoturistic și Nicu Rădulescu, președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România.  

”Județul Mureș și Regiunea Centru este zona cu cel mai mare potențial turistic și cel mai mare potențial în domeniul balneoclimateric. În acest moment, în Regiunea Centru există stațiuni balneare foarte bine dezvoltate, dar sunt și foarte multe stațiuni care sunt într-o stare deplorabilă. Cu acest potențial pe care îl are România și în primul rând Regiunea Centru pentru dezvoltarea acestui domeniu cred că ne-ar permite să trăim numai din turism. Nu ne dorim doar stațiuni frumoase ci care să servească, în primul rând, sănătatea cetățenilor”, a declarat Péter Ferenc, Președintele Consiliului Județean Mureș.

Un aspect important discutat de participanții la reuniune a fost realizarea de demersuri la nivelul Guvernului astfel încât turismul balnear să fie considerat un domeniu prioritar al strategiei naționale de dezvoltare, dar și în vederea creării de programe orientate către specificul fiecărei Regiuni.

”Nu așteptăm neapărat ajutoare financiare din partea Ministerului Turismului. Avem 34 de stațiuni cu potențial balnear la nivelul Regiunii Centru și aici trebuie să avem o concepție, trebuie să avem un statut special pentru stațiunile din Regiunea Centru. Avem posibilități enorme în România. Dorim să cooperăm cu Guvernul nu să așteptăm ajutoare ”, a arătat Vajda Lajos, vicepreședinte Asociația Clusterelor din România.

Reprezentantul investitorilor din turismul balnear, Nicu Rădulescu a arătat că așteptările oamenilor de afaceri vizează o serie de puncte clare, dar, cea mai importantă este cea legată de seriozitatea executivului în ceea ce privește dezvoltarea acestui domeniu.

”Eu mă aștept, în primul rând, la seriozitate. Aș dori ca ceea ce discutăm să se materializeze în practică. Aș dori menținerea voucherelor de vacanță, pentru ca românii să-și cunoască țara din interior și mă aștept să existe într-adevăr la nivelul Guvernului preocuparea pentru această formă de turism”, a arătat Nicu Rădulescu, președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România.

Clusterul Regional Balneoturistic Transylvania a fost înființat în 2014 și implică peste 50 de actori al domeniului din toată România cu activitate în Regiunea de Dezvoltare Centru. Organizația și-a propus să contribuie la dezvoltarea domeniului balnear și implicit la îmbunătățirea stării de sănătate a populației.

Articolul precedentacad.prof.univ.dr. Horațiu Suciu: „Târgu Mureșul are de recuperat decalaje majore în actul administrativ”
Articolul următorFOTO: „Cetatea copiilor” din cartierul târgumureșean „Unirii” este aproape gata