Liberalii care vor să candideze la primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ îşi pot depune candidaturile în partid până la 15 noiembrie, iar până în 15 martie îşi vor face campanie în PNL şi în afara partidului, a anunţat Ludovic Orban.

Anunțul lui Orban a început să facă valuri la Tîrgu Mureș, unde primarul în funcție, Dorin Florea, a fost susținut de PNL pentru actualul mandat, acesta nefiind însă membru al Partidului Național Liberal.

Următoarele zile vor trebui să identifice răspunsul la întrebarea dacă Dorin Florea se va înscrie în competiția internă din PNL, ceea ce presupune semnarea unei adeziuni de intrare în partid.

Este posibil însă ca Dorin Florea să își asume o nouă candidatură independentă sau, eventual, să fie susținut de o altă formațiune politică.

Un alt scenariu vehiculat este abandonarea de către Dorin Florea a unei noi candidaturi și susținerea de către acesta a unuia dintre apropiații săi. Și în această variantă, este interesantă poziționarea lui Florea față de PNL.

În acest context, sunt de urmărit pașii din interiorul PNL Mureș: vor aștepta liberalii decizia lui Florea sau au deja pregătit candidatul care va intra în competiție cu actualul primar și cu echipa acestuia?

Depunerea candidaturilor în PNL pentru funcţiile de primari se va face până la 15 noiembrie.

“Între 15 noiembrie şi 15 martie, candidaţii vor intra într-o campanie atât internă, cât şi în exteriorul PNL. Fiecare trebuie să vină cu un program de guvernare locală care să rezolve problemele din municipiile reşedinţă de judeţ şi cu un plan de campanie. Candidaţii nu au voie să se atace între ei, acesta fiind un criteriu eliminatoriu, comunicarea publică va fi exclusiv pozitivă, pentru a-şi prezenta soluţiile la probleme”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat că între 15 martie şi 15 aprilie se vor efectua sondaje de opinie în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ, iar candidaţii vor fi desemnaţi pe baza sondajelor.

Articolul precedentSpecialiști în patrimoniul UNESCO din 10 țări sunt la Sighișoara
Articolul următorProxenet încarcerat la Tîrgu Mureș