Prefectul județului Mureș, Mara Togănel i-a invitat pe reprezentanții industriei de retail din județ la o întâlnire pe tema măsurilor de combatere a infecției cu Coronavirus. La discuția care a avut loc astăzi, 10 martie, au fost prezentate prevederile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) nr. 6 din 9 martie, care fac trimitere directă la unitățile de alimentație publică.

 “În data de 27 februarie, la propunerea Instituției Prefectului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat o decizie menită să tragă un semnal de alarmă mai ales unităților de alimentație publică și societăților de transport în comun. Acum, pentru că această decizie a fost confirmată printr-o hotărâre la nivel național, am vrut să mă asigur că toți retailerii din județul Mureș respectă întocmai dispozițiile legale. Nu putem face rabat de la nicio măsură care îi protejează pe mureșeni. Cred că a fost o discuție deschisă în care reprezentanții retailerilor au prezentat măsurile luate până în prezent și ce planuri au pentru a aplica prevederile aprobate seara trecută.” a spus Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Hotărârea CNSSU prevede că hypermarket-urile, supermarket-urile, market-urile, magazinele de cartier, cafenelele, barurile și cluburile au obligația de a lua măsuri pentru asigurarea dezinfecției frecvente a suprafețelor, în special a caselor de marcat, precum și în alte locuri expuse (cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de la uși, butoane de la lifturi). De asemenea, entitățile de alimentație publică sunt obligate să ia măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.

Totodată, pentru că în spațiul public au apărut mai multe informații despre faptul că rafturile cu produse de bază din magazine au fost golite, reprezentanții companiilor au dat asigurări că stocurile de alimente sunt suplimentate sau în curs de suplimentare.  

Articolul precedentȘofer care a consumat cannabis, prins în Târgu Mureș
Articolul următorKlaus Iohannis: „Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea cetațenilor”