Grupul Milvus din Târgu Mureș, a cărui misiune este promovarea unei lumi în care armonia să definească relația dintre oameni și natură și conservarea patrimoniul natural, a realizat prima monitorizare satelitară a unei acvile de câmp din România.

Bandi, botezată astfel de cei de la Grupul Milvus, este prima acvilă de câmp din România monitorizată satelitar. După ce în cei 2 ani și jumătate ai săi nu a mai părăsit Bazinul Carpatic, în ultimele două zile a zburat peste 600 de km, pornind de lângă granița româno-maghiară și a ajuns până în județul Iași, aproape de Prut. Îi puteți urmări peregrinările pe http://www.satellitetracking.eu/inds/showmap?check273=273

Grupul Milvus pune la dispoziția celor interesați de cercetare un buget de 4000 de lei, pentru proiecte de cercetare în domeniul protecției patrimoniului natural. Grupul Milvus va evalua fiecare proiect în parte și va decide câte burse merită susținute financiar. “Vom selecta cele mai bune și inovative proiecte care coincid cu obiectivele generale ale Grupului Milvus, teme referitoare la studiul speciilor de animale și plante periclitate și/sau protejate, arii protejate și situri Natura 2000, activități de recensământ sau monitoring.”

În 2018, la concursul de proiecte Milvus s-au prezentat unsprezece idei, din care două au primit finanțare.

Cercetarea „Studii corologice și populaționale ale relictelor glaciare Ligularia sibirica și Ligularia glauca în flora României” realizată de Alina Georgiana Cislariu a identificat/ reconfirmat populații din această specie la Calafindești (Suceava), precum și cele din Muntele Siriu, Munții Bucegi și Munții Făgăraș. Populația de la Calafindești este cea mai importantă din România din punct de vedere al numărului de indivizi, fiind inventariate cca. 4500 de exemplare.

Vă puteți înscrie până la data de 25 martie 2019 pe adresa [email protected] sau [email protected]

Articolul precedentPrefectul Mircea Dușa: „Forțele pentru Operații Speciale au fost constituite cu sprijinul SUA”
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: Cursuri de engleză medicală