Premierul, Marcel Ciolacu, demite sau suspendă șefii din instituțiile de asistență socială unde s-au găsit nereguli grave. Nu sunt cele mai dure măsuri! Urmează desființarea unor instituții care s-au dovedit inutile sau ineficiente.

În deschiderea ședinței de guvern, președintele PSD a anunțat finalizarea anchetei referitoare la căminele de bătrâni. Arad, Maramureș, Hunedoara, Giurgiu, Teleorman, Constanța, Vrancea și sectorul 1 sunt județele cu cele mai mari probleme, unde Prim-ministrul a dispus suspendarea conducerii agențiilor de plăti și inspecție socială și le-a cerut președinților de consilii județene să schimbe conducerea direcțiilor de asistenta socială și protecția copilului.

Demis a fost și șeful Inspecției Muncii, după ce șeful guvernului a văzut că munca la negru a luat amploare.

Măsuri se vor lua și în ceea ce privește conducerea inspectoratelor de poliție, iar noua ministră, Simona Bucura Oprescu, a fost lăudată oentru rapiditatea cu care a pus în dezbaterea publică noua legislație în domeniu.

Liderul social democrat a pocnit cu biciul și în partidul propriu și l-a atenționat pe ministrul Alexandru Rafila ca este în contra-timp cu programul bolnavilor de cancer.
Premierul a declarat presei ca ancheta s-a încheiat într-o prima etapă, dar măsurile guvernamentale nu se vor opri aici.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentApă rece sau la temperatura camerei? Ce este bine să bei pe caniculă
Articolul următorColdplay vine în România pe 12 iunie 2024. Cât costă un bilet