Amenințați că vor fi evacuați joi, atunci când încep lucrările de reabilitare a azilului, locatarii au ieșit azi în stradă, în speranța că măsura va fi amânată până în luna martie:

Am cerut amânarea măsurii până în martie, atât verbal cât și în scris și am cerut și ca familiile să beneficieze de locuințe sociale temporare, timp în care cei apți de muncă vor munci.

Aceștia reclamă faptul că nu au fost înștiințați din timp și că locurile de muncă oferite de primărie sunt în alte localități:

Anunțul este ilegal pentru că a fost făcut înainte cu două săptămâni. Trebuia să fim anunțați cu minimum trei luni înainte, astfel încât cei cu handicap să economisească bani din pensii sau ca cei care muncim să economisim în vederea închirierii unui spațiu locativ. Printre noi se află persoane cu boli grave și chiar copii, indivizi care nu pot să lucreze și nu se pot descurca, ei nu pot fi aruncați în stradă. Pe avizier s-a afișat un anunț conform căruia ne-au fost găsite locuri de muncă. Nu putem fi obligați să ne părăsim locul de muncă din oraș în favoarea unuia din Râmnicu Vâlcea urmând ca mai apoi să revenim.

În replică, Primăria susține că locatarii azilului au fost înștiințați din timp de începerea lucrărilor, dar o parte refuză să părăsească locația și amenință cu plângeri, proteste și greva foamei.

Consilierul primarului, Claudiu Maior, a precizat că cei care stau la căminul de noapte abuzează de beneficiile oferite de Primărie. Ei ar fi trebuit să locuiască acolo doar pe timpul nopții. Mai mult, susține Maior, prin hotărâre de Consiliul Local li s-au oferit 1.000 de lei pe lună, timp de 5 luni, pentru a-și găsi locuință în altă parte.

Li s-au oferit și locuri de muncă, dar aceștia refuză să lucreze, a mai precizat Claudiu Maior:

Vi s-a spus că vi se oferă tot ce este necesar pentru bunul mers al lucrurilor și dumneavoastră nu ați fost de acord. V-am oferit tuturor, printr-o hotărâre de consiliu, 1000 de lei pe lună timp de 5 luni pentru a facilita închirierea unor imobile temporare și am asigurat oferte de locuri de muncă din care 4 sunt în Târgu-Mureș.

Primăria Tg.Mureș nu renunță la măsura de a începe joi lucările de reabilitare la Azilul de Noapte, spune purtătorul de cuvânt Cosmina Pașcan:

Persoanelor adăpostite la Centrul social ”Adăpost de noapte”, Primăria municipiului Tg. Mureș prin Direcția de asistență socială, le-a găsit soluția de relocare, fiindu-le oferite atât cazare cât și locuri de muncă. Așa cum s-a adus la cunoștința opiniei publice în ultimele săptămâni prin toate canalele de comunicare existente, în această săptămână, începând de joi vor începe lucrările de renovare capitală a centrului social. În funcție de cât de cooperante sunt persoanele fără adăpost, primăria Tg Mureș este pregătită a demara lucrările începând de joi, 8 august.

În ultimele 3 luni, Primăria Tg.Mureș a investit peste 200.000 de lei pentru renovare, inclusiv a grupurilor sanitare, lucrări care, susține Claudiu Maior, au fost vandalizate.

sursa: radiomures.ro

Articolul precedentSute de transportatori ilegali de persoane, prinși de polițiști
Articolul următorBătrânul de 85 de ani din Beica de Jos, dispărut duminică, a fost găsit!