Din cele 17 şantiere deschise de Primăria municipiului Târgu Mureș, pentru reabilitarea instituţiilor de învăţământ din oraş, în 14 cazuri lucrările au fost finalizate, fiind stopate însă reparaţiile capitale începute la Colegiul Naţional „Unirea”, la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” şi la Liceul „Gheorghe Şincai”, pe fondul reducerilor bugetare de la începutul lunii august, decise de majoritatea din Consiliul Local, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Cosmin Blaga.

„Am început 17 şantiere imediat după vacanţă, am reuşit să finalizăm în mare parte lucrările. Mai avem lucrări la trei şcoli unde, din cauza tăierii bugetului, a trebuit să ne oprim, vorbesc aici despre Colegiile Naţionale ‘Unirea’ şi ‘Alexandru Papiu Ilarian’ şi Liceul ‘Gheorghe Şincai’, care erau prevăzute pentru reparaţii capitale. Acolo am ridicat şantierele pentru a lăsa măcar condiţiile care au fost la finalul anului şcolar 2018-2019”, a precizat Cosmin Blaga.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Ioan Macarie, a declarat, pentru AGERPRES, că, cel puţin în ultimii 20 de zeci de ani, nu au mai existat probleme cu lucrările de reabilitare în unităţile şcolare din judeţul Mureş la debutul anului şcolar şi a făcut un apel la factorii responsabili să considere interesul copilului drept una dintre priorităţi.
Articolul precedentAcțiunea T.I.S.P.O.L. Speed în Mureș: aproape 1000 de sancțiuni contravenționale
Articolul următorOUG 114 blochează construcția centralei de la Iernut, în valoare de 268 milioane de euro