Reprezentanții asociațiilor de turism ale județelor Mureș, Harghita și Covasna au avut astăzi, 3 octombrie 2019, o întâlnire cu reprezentanți din industria hotelieră, conducerea Aeroportului Transilvania, companii de transport, specializate pe servicii de transfer, dar și cu reprezentanți ai autorităților locale din cele trei județe pentru a discuta despre strategiile de promovare a turismului în Transilvania.

Întâlnirea a avut loc la Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureș, în contextul introducerii, începând cu data de 27 octombrie 2019, a zborurilor zilnice pe ruta Târgu-Mureș-Budapesta, care deschid, practic, destinații către 40 de țări.

În cadrul discuțiilor s-a pus accentul pe nevoia de colaborare dintre toți factorii interesați pentru a oferi turiștilor servicii de cea mai înaltă calitate. Cele trei asociații de management al destinațiilor turistice i-au invitat pe cei prezenți să realizeze în parteneriat pachete turistice cât mai atractive, în cadrul întâlnirii fiind prezentate o serie de modele de astfel de pachete pentru sejururi de 3-4 zile pe modelul Fly and Drive, concept folosit de industria de specialitate în întreaga lume.

Conform datelor prezentate, în primele șapte luni ale anului 2019 numărul de turiști dar și cel de înnoptări a crescut în cele trei județe. Astfel, numărul de înnoptări în județele Mureș, Harghita și Covasna, cumulat, au crescut cu 11,5% față de 7,5% media națională, iar numărul de sosiri cu 9,39% față de 5,62% media națională.

Discuțiile purtate au vizat modalitățile de creștere a traficului de pasageri la Aeroport, precum și modalitățile de atragere a turiștilor care sosesc via Budapesta în această zonă.

”Considerăm că mărirea frecvenței zborurilor pe această rută, alături de celelalte rute existente oferă noi oportunități atât actorilor din domeniul turismului din județele Mureș, Harghita și Covasna, în general, dar în special hotelierilor. Este important ca la nivelul regiunii formate din cele trei județe toți actorii implicați în turism să se cunoască și să facă schimb de informații. Acesta a fost un prim pas, care nu va fi singurul, rolul asociațiilor de promovare turistică a unui județ fiind acela de a fi o punte de legătură între toți factorii interesați. Noi avem strânse foarte multe informații utile pentru aceștia și fac un apel pe această cale ca toți cei care activează în acest domeniu să ne contacteze pentru a-i putea ajuta și susține”, a declarat directorul Asociației Visit Mureș, Szőcs Levente

Articolul precedentOrdin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat din Sântana, care și-a agresat concubina
Articolul următorMașină răsturnată la Dâmbău. Doi tineri au fost răniți