Grupul Petry a anunțat joi, într-o conferință de presă, lansarea unui program destinat celor care doresc să lucreze și să-și facă o carieră la această companie, intitulat “Cariera Roditoare”, prin care oferă locuință pentru angajați, dar și un program de pregătire profesională și unul de sănătate. 

Potrivit reprezentantului firmei, Varga-Pal Petri Zsolt, scopul programului este de a ajuta tinerii care muncesc acolo să-și creeze o viață independentă, prin oferirea unei locuințe în care pot sta la un preț redus, în sistem de cămin. Deocamdată, compania are 10 locuri, dar, în funcție de cerere, poate oferi mult mai multe, a spus el.

La lansarea programului a participat președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, care și-a exprimat speranța că exemplul acestei firme – una dintre cele mai vechi de pe piața mureșeană, care va împlini în curând 140 de ani – să fie urmat și de altele: “Lipsa forţei de muncă este o problemă tot mai accentuată la nivel naţional, astfel trebuie să facem tot posibilul pentru ca tinerii noştri să rămână acasă. Acesta este o sarcină comună atât pentru mediul privat cât şi pentru autoritățile locale. Mă bucură faptul că sunt antreprenori care fac paşi concreţi pentru a le asigura tinerilor o şansă de a-şi construi o carieră acasă”, a spus Peter Ferenc.

 

Articolul precedent“Sezonul” infracțiunilor silvice
Articolul următorHoți din Sighișoara, după gratii