În preziua preluării mandatului de Ministru al Sănătății de Victor Costache, PSD a scos județele Brașov, Harghita și Covasna din arondarea acestora la Centrul medical universitar Târgu Mureș.

Astfel, sub semnătura fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, s-a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin pentru modificarea art. 6 al Ordinului ministrului sănătății nr. 1765/2006 privind arondarea județelor la centrele regionale

Conform proiectului aflat în dezbatere publică până în 16 decembrie, spitalele din județele Mureș, Alba, și Sibiu sunt arondate centrului universitar Târgu Mureș, respectiv unităților sanitare regionale de tip IA și IB din acest centru, iar spitalele din județele Harghita, Covasna, Brasov vor fi arondate Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov.

Practic, centrul universitar Târgu Mureș pierde trei județe: Brașov, Harghita și Covasna.

În proiectul de ordin al Ministerului Sănătăţii apare și numele Spitalului Clinic Regional de Urgenţă Braşov.

Cu o capacitate de 849 de paturi, acesta ar urma să deservească judeţele Brașov, Harghita şi Covasna și se va construi în zona de nord a oraşului, pe un teren de 11,45 hectare.

Proiectul a trecut de etapa studiului de pre-fezabilitate, acesta fiind realizat și acceptat de Consiliul Municipal Brașov, iar BERD va realiza studiul de fezabilitate aferent obiectivului de investiții Spital Clinic Regional de Urgență Brașov.

De altfel, Banca Europeană de reconstrucţie şi Dezvoltare acordă municipiului Brașov suma de 2,5 milioane de euro nerambursabilă, la care vor fi adăugați 250.000 de euro, cota de co-finanțare de la bugetul local.

Cu aceşti bani se vor realiza toate studiile și documentațiile necesare acestui proiect, care va fi realizat apoi în parteneriat-public-privat.

Articolul precedentBogdan Stelea, la plantat de arbori în Sighișoara
Articolul următorALERTĂ! Joi seara, 5 urși au fost văzuți pe stradă, în Mureș. S-a activat sistemul RoAlert