Secretarul de stat Raed Arafat, președinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112, a prezentat raportul cu privire la sistemul 112, document care cuprinde 14 măsuri pe termen scurt, mediu şi lung. Draftul va fi pus în dezbatere publică joi, potrivit Mediafax.

Soluțiile pe termen mediu, care vizează o perioadă cuprinsă într 12 și 36 de luni au în vedere constituirea și încadrarea a două centre de formare, la București și Târgu Mureș, în care se vor asigura cursurile pentru formarea formatorilor și a dispecerilor, în profesia dedicată de ”dispecer unic”, dispecer de urgență.

Formarea dispecerilor ISU – SMURD – SAJ/SABIF este deja inițiată și contiună prin programul de formare din cadrul proiectului Româno – Elvețian” cu denumirea ”Îmbunătățirea calității serviciilor prespitalicești și spitalicești”.

În cadrul acestui proiect au fost pregătiți 8 formatori, urmând ca, prin ”Programul operațional capital uman” să fie pregătiți 650 dispeceri din cadrul agențiilor ISU – SMURD – SAJ/SABIF.

Articolul precedentAtenție la locurile aglomerate din timpul verii. Hoții de buzunare sunt peste tot!
Articolul următorINCENDIU pe strada Hunedoara: șapte victime, printre care un copil