Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că are încredere în obţinerea victoriei, în timp ce ce războiul  împotriva ţării sale a depășit 100 de zile.

Institutul pentru Studiul Războiului: Armata 35 de Arme Combinate a Rusiei a fost anihilată aproape în totalitate în pădurile din Izium din cauza comandanților incompetenți. Asistența medicală este execrabilă și se amputări inutile în rândul trupelor de invazie

Ucraina nu intenționează să folosească sistemele de rachete cu lansare multiplă pe care le primește de la Statele Unite pentru a ataca instalații din Rusia, a declarat un consilier al lui Zelenski.

Procurorii care investighează cazurile de crime de război din Ucraina examinează acuzațiile privind deportarea forțată a copiilor în Rusia, pentru a deschide un dosar de genocid, a declarat procurorul principal al țării.

Zelenski spune că Ucraina începe să creadă în victorie. „Cu exact 100 de zile în urmă, ne-am trezit la o nouă realitate”, a spus Zelenski într-o înregistrare video, în faţa reşedinţei sale oficiale din Kiev.

El a descris experienţa războiului în termeni de cuvinte noi care ucrainenii trebuie să le înveţe. Acestea includ unele teribile precum rachete, ruine şi deportare.

Cu toate acestea, Zelenski a subliniat că ţara sa luptă pentru pace şi victorie.

Armata rusă era considerată a doua cea mai puternică din lume când Moscova a ordonat invadarea Ucrainei, dar ce a mai rămas acum din ea sunt „crime de război, ruşine şi ură”, a menţionat preşedintele Zelenski.

Forțele ucrainene au recucerit în jur de 20% din terenul pierdut în Severodonețk , a anunțat vineri noaptea șeful administrației militare din Lugansk, Serghei GaidaiRusia își va continua operațiunea militară în Ucraina până când toate obiectivele sale vor fi atinse, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Doi jurnaliști Reuters au fost răniți, iar un șofer a fost ucis vineri, după ce vehiculul în care se aflau a fost vizat de focuri de armă în timp ce se îndrepta spre Severodonețk.

Putin a negat că Rusia împiedică porturile ucrainene să exporte cereale, spunând că cea mai bună soluție ar fi să le trimită prin Belarus dacă sancțiunile impuse acestei țări ar fi ridicate.

Articolul precedentLiderul USR, Cătălin Drulă: ”Klaus Iohannis şi coaliţia sa vor să pună România pe acelaşi palier cu Belarus. O republică a securiştilor!”
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 4 iunie