Ucraina a intrat în ziua 76 a războiului. Armata lui Putin încearcă noi asalturi la uzina Azovstal, din Mariupol, unde încă rezistă ultimii apărători ucraineni ai orașului, potrivit ministerului ucrainean al Apărării.

Rușii ar fi luat cu asalt oțelăria imediat după ce un convoi ONU a părăsit zona Donețk. În Odesa, rachetele rusești au lovit mai multe zone turistice și au distrus 5 clădiri, doi oameni fiind răniți. Presa din Ucraina vorbea dspre un incendiu la un centru comercial.

Trei rachete Kinzhal – noile rachete hipersonice ale Rusiei – au fost trase dintr-un avion şi au lovit „o ţintă a infrastructurii turistice”, a declarat Sergey Bratchuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare regionale Odesa.

Două persoane au fost spitalizate în urma atacului cu rachete, a spus Bratchuk. CNN nu a putut confirma această informaţie. 

Bratchuk nu a identificat ţinta, dar CNN a verificat autenticitatea a două videoclipuri care circulă pe reţelele de socializare, care arată pagube semnificative la un hotel din satul Zatoka. Unul dintre videoclipuri a fost publicat pentru prima dată de Consiliul Municipiului Odesa.

Este al doilea hotel din regiunea Odesa care a fost lovit luni. Nu este clar de ce cele două hoteluri ar fi putut fi vizate.

De asemenea, un centru comercial a fost, de asemenea, lovit de şapte rachete, potrivit Comandamentului Operaţional de Sud al Forţelor Armate al Ucrainei. Cinci persoane au fost rănite, iar o persoană a murit, se arată în comunicat.

Articolul precedentCer variabil și temperaturi de până la 20 de grade astăzi
Articolul următorIpoteze incredibile despre hepatita misterioasă la copii: Paracetamolul și câinii ar putea fi cauza