Invalidarea Referendumului de revizuire a Constituției a atras reacții diferite printre liderii mureșeni ai Opoziției.

În timp ce PNL are o poziție echilibrată și îndeamnă la unitate, USR aduce în prim plan obiectivele naționale, cu accent pe educație, iar PMP consideră că prezența slabă la vot este degradantă și umilitoare.

Senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș crede că “România, tăcută sau vocală, renaște. PNL Mureș a decis, acum două săptămâni, că a venit momentul ca politicienii să tacă și oamenii să fie cei care decid dacă întrebarea de la referendum era pentru ei, într-adevăr, o prioritate a momentului. Majoritatea a ales să stea acasă sau să petreacă, împreună cu familia, un week-end liniștit. Ultimele două zile au concluzionat că oamenii știu cel mai bine care le este agenda. Este pentru prima dată când oamenii n-au mai fost mulțimi, chiar dacă au ales să nu aleagă. Cred că nu ar trebui să judecăm pe nimeni, nici pentru acțiune, nici pentru inacțiune. Trebuie doar să (ne) respectăm mai mult și să nu mai permitem numănui să facă din țara aceasta mai multe Românii. Mai cred, după aceste două zile, că nu e totul pierdut. Dimpotrivă. România este mare și renaște”, opinează liderul liberalilor mureșeni.

Deputatul USR de Mureș, Lavinia Cosma, a declarat că “Românii au demonstrat că prioritățile noastre ar trebui să fie construirea de școli, spitale și autostrăzi. România a transmis un mesaj clar: suntem europeni și ne comportăm ca atare. Deci, e vremea să ne trezim și să ne apucăm de construit. Să cheltuim banii pentru dezvoltarea comunitățlor noastre. Eu exact asta am propus: să construim o școală modernă la Tîrgu Mureş. Împreună. Da, se poate!”, încheie, optimist, deputatul USR, Lavinia Cosma.

Mai drastic este deputatul Marius Pașcan, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară: “Sindromul Sodoma și Gomora, desfrânarea și năucirea morală compun schimonosit și fatalist tabloul degenerării morale din zilele noastre… Iar propaganda și manipularea politică indică doar vinovații guvernamentali de serviciu, de parcă s-au spart toate oglinzile țării… Avem acest instrument consultativ definitoriu pentru caracterul moral al poporului român, despre care istorici de marcă, incontestabili, au afirmat de-a lungul secolelor că s-a născut creștin. Ne batem acum joc de noi și de propria istorie! Degradant, umilitor…”, spune deputatul PMP, Marius Pașcan.

Articolul precedent15,7% prezență în Mureș. Căcuciu, pe primul loc
Articolul următor4.931 de mureșeni au răspuns “NU” la Referendum