Poliţişti rutieri, alături de poliţişti de prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au promovat pe raza municipiului Tîrgu Mureş Proiectul EDWARD destinat informării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele europene.

Proiectul EDWARD este derulat pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație. De asemenea, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină producerea de evenimente negative pe șosele.

Mulți dintre conducătorii de vehicule pe două roți, dar și pietonii, își cresc singuri riscul de implicare în accidente rutiere, ignorând regulile de circulație sau căutând, pentru a scurta drumul, variante riscante.

Polițiștii mureşeni acționează la nivelul județului Mureş pentru susţinerea proiectului Edward, în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”. În perspectiva necesităţii asigurării şi menţinerii la nivelul judeţului Mureş a unui trafic rutier sigur, bazat pe respectarea legii, acțiunile desfășurate de polițiștii rutieri vizează aspecte precum prevenirea și combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, întrucât comportamentul participanţilor la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranţei rutiere.

Scopul Proiectului EDWARD îl reprezintă adoptarea, de către toate categoriile de participanţi la traficul rutier, a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Articolul precedentProf.univ.dr. Theodora Benedek aduce “Săptămâna inimii la Târgu Mureș”
Articolul următorUndă verde în Consiliul Județean pentru podul din Gurghiu și o grădiniță din Târnăveni